Camino 2019

Start kell 7:13. Liikumisaeg 5:38:39, liikumiskiirus 11:25/km, summaarne tõus 538 m, kalorid 3099 teekonna aeg 7:54:34. Teekonnast asfalt 85%, pinnastee 15%.

Hommik, nagu eelmisest korrast teada, algas peale mõningast tõusu ja laskumist, mis viib kiirtee alt läbi, päris vägeva ja järsu tõusuga – 1,3 kilomeetri peale 166 meetrit tõusu. Aga mäe otsast väga ilusad vaated Bilbao linnale ja selle ümbrusele. Sellele järgnes laskumine Barakaldoni.

Barakaldos läbi pargi ja linna jõe äärde välja. Jõe ületamise järel algab geto kuni Portugaleteni, kus seekord peatust ei teinud.

Edasi järgnes kiirtee äärde ehitatud insenertehniliselt väga vägev kõnni- ja rattatee kuni poole maani Pobenasse. Matkajana oleksin pinnasteed eelistanud.

Enne Pobenat La Arenas mõnus lõuna. Olin otsutanud Ontoni minna, aga käisin Pobenas Albergue de peregrinos de Pobeña juurest läbi. Seal kuulsin, et Ontoni alberg on täis ning muutsin oma otsust. Albergi järjekorras kamp hispaanlasi trügis vahele, aga koha siiski sain.

Lõpuks hakkas päike paistma ja enamus rahvast läks randa. Jalutasin ranna piirkonnas ringi, sest vesi ookeanis ei tõmmanud – eeldasin et see on külm. Jões olev vesi  tundus aga ujumise jaoks kahtlane, kuigi mõned seal ujusid.

Õhtusöök koos belglannaga, keda hiljem korduvalt kohtasin, ja ühe hispaanlasega. Belglanna selline hipi tüüpi.

Albergi juures oli rahvast, kes olid ukse taha jäänud – alberg täis. Nende hulgas vanahärra Rootsist, kes lootis albergi töötajate abiga olukorrale mingi lahenduse saada.

Öösel oli albergis palav nagu põrgus ja ka põrand oli magavaid pilgrime täis – hispaanlased, keda albergi töötajad olid hilisõhtul sisse lasnud. Rootslast aga ei olnud. Siit ja edaspidi õpetuseks – kui sa ei ole kohalik, siis raskes seisus on öömaja saamine väga raske.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *